Home

 

 

Een cultuurcampus in Lier

Lier beschikt als toeristische stad over een aantrekkelijke stadskern met prachtige gebouwen, pittoreske stadszichten en een rustgevende natuurgordel.

In de directe omgeving van de Podiumacademie ligt het voormalige klooster van de Zwartzusters.
Samen met het stadsbestuur van Lier en de Vlaamse Gemeenschap geeft VZW Eduard Bressinck als groep van geëngageerde vrijwilligers invulling aan de eerste cultuurcampus van Vlaanderen.

Toerisme Vlaanderen investeerde 3 miljoen EUR in het eerste cultureel jeugdverblijf van ons land: cultuurhostel BED MUZET telt 78 bedden. Dat laat toe cultuurklassen te organiseren voor jongeren van het basis- en secundair onderwijs. Tegelijk staat de site open voor het verblijf van (internationale) koren, orkesten, toneelgroepen, etc die gebruik willen maken van de volledig uitgeruste infrastructuur om hun repertoire verder te verfijnen.

De eerste cultuurcampus van Vlaanderen wil de motor zijn voor cultuurcreatie en cultuurbeleving van jongeren en volwassenen uit binnen- en buitenland. Op die manier vergroot ze tevens de aantrekkelijkheid van Lier als een minder gekende, maar door bezoekers steevast zeer gewaardeerde toeristische aantrekkingspool.